Medic vindecat de COVID-19: Unii consideră că nu se pot îmbolnăvi. E dovadă de inconștiență

181 de angajați ai Spitalului Județean din Galați s-au infectat cu noul coronavirus. Unul dintre ei este rezident la UPU. A revenit la serviciu, după ce s-a vindecat. Crede că, în foarte multe cazuri, lipsa de educație ajută la răspândirea virusului.

Am făcut boala. Nu a fost bine. Începutul a fost cu febră, frison, dar situația evoluează rapid către dispnee, observi că febra nu cedează sub tratament și nu e plăcut să ai febră 10 zile și tuse, care ținea 15-20 de minute încontinuu”, a declarat, la Digi24, Rodian Furcilă, medic rezident la UPU a Spitalului de Urgență Galați.

După ce s-a vindecat, medicul a revenit la serviciu. ”M-am întors la serviciu, pentru că asta mi-e datoria, vreau să salvez oameni, să previn. Ăsta ne este job-ul. Nu putem da înapoi, chiar dacă am trecut printr-o perioadă nu tocmai plăcută”, a explicat Rodian Furcilă.

Medicul consideră că ar trebui să se pună mai mult accent pe educație și că este o dovadă de inconștiență să crezi că nu te poți îmbolnăvi. ”Ar trebui pus mai mult accent pe educație. E dovadă de inconștiență, unii consideră că nu se pot îmbolnăvi, că lor nu li se poate întâmpla, alții consideră că se exagerează, dar când ajung la noi și le spunem că ești infectat cu acest virus, abia atunci conștientizează, iar unii dintre ei vor să refacă testele”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here