Medicul Emilian Imbri, până de curând manager al Spitalului Victor Babeş din Capitală, a comentat într-un interviu acordat News.ro modul în care au fost evacuaţi noaptea trecută pacienţii de la Spitalul de Ortopedie Foişor: „Planul trebuia anunţat din timp spitalelor care urmau să fie transformate în spitale Covid. Alegerea Spitalului Foişor nu a fost una lipsită de temei, aici operaţiile sunt făcute cu programare. Manevrele de evacuare trebuiau lăsate pentru a doua zi”  

În afară că totul a fost hotărât în pripă, nu există scuză pentru ce s-a întâmplat acolo, totul a fost hotărât în pripă şi pe negociere, nu există termen de negociere într-o situaţie atât de proastă în care suntem acum, am spus că vom ajunge în foarte scurt timp ca şi alte spitale să fie transformate în spitale Covid, pentru că numărul de bolnavi este din ce în ce mai mare şi practic nu ai unde să-i primeşti şi cum să-i îngrijeşti”, a declarat dr. Imbri.

Nu suntem în situaţia Italiei, de a muri oamenii pe străzi, tocmai din acest motiv există un plan, sper că există acest plan care trebuia anunţat din timp spitalelor care urmau să fie transformate în spitale Covid.  Este adevărat că alegerea Spitalului Foişor nu a fost o alegere lipsită de temei, este un spital monodisciplinar, un spital în care operaţiile sunt făcute cu programare, în care urgenţele pot fi temperate şi pot fi operate în spitalele de urgenţă unde există ortopedie. Eu cred că există încă spitale care vor urma această cale, oficialii nu au de întors în momentul de faţă.  Trebuiau sistate manevrele respective de evacuare şi lăsate pe a doua zi, cu orice risc. Iată ce s-a întâmplat, şi senzaţia este că dăm la o parte o anumită categorie de bolnavi în favoarea celorlalţi, în momentul de faţă asta este situaţia şi aşa va trebui să fie, pentru că bolnavii de acolo erau o parte operaţi, nu prezentau risc vital , o parte erau în aşteptarea operaţiilor, practic nu a fost o măsură care să pună în pericol viaţa bolnavilor, în schimb, a fost o măsură care determină nişte traume psihice în cazul bolnavilor care au fost transferaţi astfel. A fost o greşeală că a fost permis transportul acestor bolnavi cu maşini proprii, nu puteau să se mişte, erau imobilizaţi datorită operaţiilor făcute cu puţin timp înainte, trebuiau toţi duşi cu salvările, salvările trebuiau să intre pe rând în curtea spitalului şi nu să se facă spectacolul acela oribil, cu scos bolnavii din curtea spitalului, noaptea, pe tărgi, înconjuraţi bolnavii de protestatarii care erau toţi cu ţigările în mână dacă aţi observat, şi se fugăreau unii pe alţii pe acolo, în ideea în care reuşesc să transforme această treabă într-un spectacol şi mai groaznic„, a declarat dr Emilian Imbri pentru News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here