Dacă numărul cazurilor noi de coronavirus va continua să crească, trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități, , avertizează dr. Virgil Musta, medicul din Timișoara care a reușit cele mai multe vindecări la pacienți cu Covid-19. El spune că sunt voci care acționează împotriva intereselor populației și care demobilizează de la respectarea regulilor.

„În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”, a explicat dr. Musta duminică, la Digi24.

El a arătat că riscurile de răspândire a virusului sunt mai mari în spațiile închise, iar măsurile de relaxare sunt eficiente doar dacă se respectă condițiile impuse odată cu acestea.

Medicul nu exclude chiar revenirea la unele restricții, dacă trenul crescător se menține: „Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”, a atenționat medicul.

Virgil Musta insistă pentru respectarea regulilor de distanțare socială și igienă și atrage atenția că, „din păcate, sunt forțe care acționează contrar intereselor populației și care demobilizează” prin mesajele transmise în spațiul public.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. Este cea mai ridicată cifră de la începutul relaxării măsurilor. 

Aceasta, în condițiile în care au fost făcute aproximativ 8.000 de teste, mai puține decât în zilele trecute.

1 COMENTARIU

  1. Sunt medic,nu infectionist.Sunt intensivist.Nu am avut de a face cu cel’ nou virus(stiu ca place in banat).Doi copii am si sunt foarte curios ce spune cel medic si nu doctor din banat cum sa’i cresc pe ei.Doctor mare din Banat.Io mir din Ardeal,de la Arafat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here