Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, a dezvăluit că Bogdan Petru Iacob, fost membru al unei rețele internaționale de trafic de minori și prostituție, a fost ales consilier local din partea PSD în Geoagiu. Mai mult, acesta a fost votat de PSD să facă parte din ”Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”.


În urmă cu mai bine de zece ani, împreună cu echipa BCCO Alba Iulia, structura de elită pe care o conduceam la acea dată, am organizat una dintre cele mai laborioase și spectaculoase acțiuni, codificată ‘El Paso’, desfășurată la nivel internațional, pentru destructurarea unei grupări infracționale care avea că preocupări traficul de minori, traficul de persoane, proxenetismul și prostituția.
Din gruparea infracțională, care numără peste 80 de persoane care acționau în Romania, Germania, Spania, Italia și Franța, făcea parte și Bogdan Petru Tiberiu, cercetat în stare de arest și condamnat la o pedeapsă de vreo 4 ani închisoare pentru proxenetism. Definitiv.

La acea dată am identificat și vreo 40 de victime ale grupării, unele minore. După 10 ani, Bogdan Petru Tiberiu a ajuns consilier local al orașului Geoagiu, fiind ales pe listele PSD. Dar nu asta este surpriza!

În ședința de ieri a consiliului local, în ziua în care întregul mapamond a celebrat ‘Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor’, același PSD l-a propus și a votat pentru că Bogdan Petru Tiberiu să facă parte din ‘Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar’.

Dacă nu el, atunci cine? Dacă nu ieri, atunci când?”, a scris Berbeceanu pe Facebook.


Bogdan Petru Tiberiu, funcționar la Primăria orașului Geoagiu, desemnat lider al comunității de rromi din Geoagiu, în cursul anului 2009, împreună cu soții Vânce (patronii motelului El Passo) și cu mai mulți inculpați a constituit un grup infracțional nestructurat specializat în comiterea infracțiunilor de proxenetism și trafic de persoane, care a acționat pe teritoriul țării, în zona DN 7, în special în zona orașului Geoagiu și a mun. Orăștie, o perioadă mai îndelungată de timp, în vederea obținerii de resurse financiare ilicite, în cadrul grupării inculpatul ocupandu-se cu transportul la stradă a prostituatelor, cu paza acestora în parcare, intermediind relații sexuale între prostituate și clienți, etc.

În cursul anului 2009 și începutul anului 2010, a săvârșit acte de îndemn la prostituție, înlesnirea practicării prostituției și tragerea de foloase de pe urma acestor activități ilicite (…), a transportat prostituatele la stradă, le-a supravegheat la stradă”, se arată în rechizitoriul dosarului în care acesta a fost condamnat, în 2 martie 2011, de Tribunalul Hunedoara, la patru ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here