Merkel vrea o „carantină scurtă şi uniformă” din cauza „unor presiuni ameninţătoare”

Sursa: Facebook

Guvernul Angelei Merkel susţine o ”carantină scurtă şi uniformă” în toată Germania, în vederea unei opriri a creşterii infecţiilor cu noul coronavirus, a anunţat, miercuri, o purtătoare de cuvânt a Executivului german, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Sistemul sănătăţii este supus unor presiuni ameninţătoare”, a avertizat într-o conferinţă de presă Ulrike Demmer.

Numărul pacienţilor de la terapie intensivă a ”crescut cu 5% într-o singră zi”, a avertizat purtătoarea de cuvânt.

Rata incidenţei din ultima săptămână atingea miercuri 110,1 în Germania, care a înregistrat în mod oficial 9.677 de contaminări cu noul  coronavirus şi 298 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore, anunţa Institutul Robert Koch.

Cu titlu de comparaţie, acest indice este de peste 400 în Franţa, care a însăprit măsurile săptămâna aceasta.

”Avem nevoie de o incidenţă mai mică de 100”, a subliniat Ulrike Demmer, care a avertizat că datele actuale sunt parţiale, din cauza weekend-ului lung de Paşte.

”Acesta este motivul din cauza căruia orice îndemn la o carantină scurtă şi uniformă este justitifcat”, a subliniat ea.

Germania nu reuşeşte să oprească un val de contaminăr,i iar miniştrii-preşedinţi ai mai multor landuri au cerut o carantină dură, însă de scurtă durată, pentru a câştiga teren împotriva epidemiei prin vaccinare.

Ulrike Demmer a anunţat că Guvernul reflectează la oportunitatea aplicării unor măsuri la nivel naţional şi nu la nivel regional.

”Diversitatea reglementărilor nu facilitează acceptarea lor”, a subliniat ea.

Unele landuri au impus interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, iar altele şi-au relaxat restricţiile în weekendul Paştelui.

Germania înregistrează, de la începutul epidemiei, peste  77.000 de morţi din cauza covid-19 şi peste 2,9 milioane de contaminări cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here