Mesajul lui Nicuşor Dan pentru susţinătorii PMP în bătălia pentru Capitală

Foto: INQUAM/George Călin

Candidatul PNL şi USR-Plus la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, spune că susţinătorii PMP doresc ca primarul actual şi administraţia PSD din Bucureşti să plece şi este convins că ei vor da un vot util în lupta între anti-PSD şi PSD, transmite News.ro.

Nicuşor Dan a fost întrebat dacă se complică lupta pentru Primăria Capitalei odată cu intrarea în cursă a lui Traian Băsescu.

“Există 70% dintre bucureşteni care spun că oraşul merge într-o direcţie greşită. Ca răspuns la acest lucru s-a creat această alianţă, cooperare între PNL şi USR-Plus, care au împreună între 50 şi 55% dintre intenţia de vot a bucureştenilor. Există PSD-ul care are undeva la 30% şi bătălia se va da între această alianţă de dreapta şi PSD. Ăsta este lucru care contează. Şi mi-aş fi dorit ca susţinătorii PMP-ului, ca în această alianţă deteri să existe şi PMP-ul  însă ştiu că susţinătorii PMP-ului doresc ca primarul actual şi administraţia actuală PSD din Bucureşti să plece. Eu sunt convins că ei vor da un vot util în această luptă între anti-PSD şi PSD”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă crede că există o înţelegere între persoane din PMP cu oameni din anturajul Gabrielei Firea, candidatul PNL şi USR-Plus la Primăria Capitalei a răspuns: “Din păcate, fără să fie vina nimănui, nu s-a creat o alianţă între cele patru partide de dreapta şi numai între trei dintre ele – PNL, USR şi Plus. PMP este nevoită să candideze separat pentru liste de Consiliu General şi consiliile locale de sector şi pentru asta e nevoie ca ei să aibă o locomotivă care să le tragă listele în sus şi astfel s-a ajuns la o candidatură a unui membru PMP la Primăria Generală”.

Nicuşor Dan a mai fost întrebat şi dacă el crede că se impune amânarea alegerilor locale.

“Este o chestiune la care trebuie să răspundă specialiştii, să ne spună dacă este posibil ca alegerile să fie desfăşurate în siguranţă. Din câte înţeleg în acest moment indicele relevant care este indicele de răspândire a bolii, este puţin subunitar ceea ce înseamnă că ne aşteptăm ca numărul de cazuri să nu crească şi să rămână undeva într-un platou sau chiar să scadă. Pentru moment specialiştii spun că alegerile se pot desfăşura”, a mai spus Nicuşor Dan.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here