Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Prea Sfinţitul Kiril, a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit site-ului oficial al Patriarhiei, Prea Sfinţitul Kiril şi-a exprimat speranţa unei cooperări între autorităţile moldovene şi Biserica Ortodoxă din această ţară, care ar putea conduce la „la crearea unei societăţi puternice din punct de vedere spiritual şi sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii şi armoniei între oameni”.

Dragă Maia Grigorievna, vă felicit pentru victoria dumneavoastră la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi îmi exprim speranţa pentru o interacţiune constructivă continuă a autorităţilor seculare cu Biserica Ortodoxă din Moldova.

Sunt convins că această cooperare poate aduce o contribuţie semnificativă la crearea unei societăţi puternice din punct de vedere spiritual şi sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii şi armoniei între oameni, precum şi la educaţia patriotică a locuitorilor Republicii. Vă doresc ajutorul şi succesul lui Dumnezeu în viitoarea slujire a poporului moldovenesc”, a spus patriarhul Kiril, potrivit Agerpres.

Maia Sandu s-a impus în alegerile prezidenţiale de duminică din Republica Moldova cu 57,75% din voturi, având cu peste 15 procente mai mult decât actualul preşedinte, Igor Dodon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here