Mesajul Taiwanului pentru Xi Jinping: „Vom duce un război dacă trebuie să ducem un război”

Taiwanul va lupta până la capăt în cazul unui atac al Chinei, a declarat miercuri ministrul său de externe, Joseph Wu, adăugând că SUA consideră că există un astfel de risc în contextul presiunii militare tot mai mari din partea Beijingului, care include şi exerciţii cu portavioane, în apropierea insulei, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Taiwanul, teritoriu revendicat de China, a acuzat activităţile militare repetate ale Beijingului din ultimele luni, forţele aeriene chineze făcând aproape zilnic incursiuni în zona de identificare a apărării aeriene taiwaneze. Luni, China a anunţat că un grup de portavioane desfăşoară exerciţii în apropiere de insulă.

„Din modul meu restrâns de înţelegere a monitorizării de către factorii de decizie americani a evoluţiilor din regiune, ei văd cu certitudine pericolul ca China să lanseze un atac asupra Taiwanului”, le-a spus Joseph Wu jurnaliştilor la minister.

„Fără discuţie că suntem gata să ne apărăm şi vom duce un război dacă trebuie să ducem un război. Şi dacă trebuie să ne apărăm până la capăt, ne vom apăra până la capăt”, a afirmat el.

Washingtonul, cel mai important susţinător internaţional şi furnizor de arme al Taiwanului, a făcut apel la Taiepi să îşi modernizeze armata pentru a deveni greu de atacat de către China.

Wu a declarat că Taiwanul este hotărât să îşi îmbunătăţească puterea militară şi să crească bugetul pentru apărare.

„Apărarea Taiwanului este responsabilitatea noastră. Vom încerca toate mijloacele posibile să ne îmbunătăţim capacităţile militare”, a mai spus ministrul de Externe al Taiwanului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here