Peste 15 milioane de britanici au primit prima doză de vaccin anti-Covid

Sursa: Pixabay

Mai mult de 15 milioane de oameni din Marea Bitanie au primit până în prezent prima doză dintr-un vaccin anti-Covid, transmite News.ro. Este echivalentul tuturor celor incluşi în patru grupuri prioritare stabilite de guvernul de la Londra, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Nadhim Zahaqi.

Guvernul britanic şi-a atins obiectivul de a oferi, până la jumătatea lunii februarie, cel puţin prima doză pentru patru grupuri considerate cele mai vulnerabile în faţa bolii, a fost anunţat.

Aici au fost incluşi vârstnicii din centre de îngrijire şi personalul acestora, persoanele cu vârste de peste 80 de ani şi lucrători sanitari din prima linie, cei cu vârste de peste 75 de ani şi cei cu vârste de peste 70 de ani.

Într-un mesaj publicat duminică pe Twitter, Zahawi a transmis: „15.000.000! O echipă minunată. Nu ne vom odihni până ce vom fi oferit vaccinul tuturor din faza 1, categoriilor 1 – 9 celor mai vulnerabili şi celor cu vârste de peste 50 de ani până la finalul lui aprilie, apoi toţi adulţii”.

Prim-ministrul Boris Johnson a transmis: „După tot ce am reuşit, ştiu că vom merge mai departe cu mare încredere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here