Michelle şi Barack Obama s-au întors la Casa Albă pentru a-și dezveli portretele oficiale

Barack şi Michelle Obama şi-au dezvelit, el cu umor, iar ea cu gravitate, portretele oficiale la Casa Albă, reluând o tradiţie de curtoazie politică întreruptă de către Donald Trump, relatează AFP, citată de News.ro.

Preşedintele Joe Biden, alături de Prima Doamnă Jill, a evocat îndelung cei opt ani pe care i-a petrecut în funcţia de vicepreşedinte al lui Barack Obama, şi camaraderia care-i unea.

”Contăm pe tine. Iar eu încă mai contez pe tine”, a declarat el. ”El n-ar fi putut s-o facă fără tine”, i-a spus el lui Michelle Obama, subliniind legăturile create între cele două familii.

”Tu ai fost lângă mine când fiul meu era pe moarte”, i-a spus democratul în vârstă de 79 de ani lui Barack Obama, care a susţinut omagiul funebru al lui Beau Biden, mort de cancer la creier. ”Nu vei realiza niciodată cât de mult a contat pentru Jill şi pentru mine”, i-a spus Biden.

Cuplul a dezvelit apoi tablourile care vor împodobi pereţii Casei Albe, realizate după fotografii.

Portretul lui Barack Obama, realizat de către Robert McCurdy, îl prezintă în picioare, cu mâinile în buzunarele unui costum închis la culoare, un zâmbet schiţat în colţul buzelor, pictat ultra-realist, pe un fundal alb.

În tabloul fostei Prime Doamne, realizat de către Sharon Sprung, Michelle Obama pozează pe o sofa în ”Salonul Roşu” al Casei Albe, într-o rochie de seară albastru deschis, privind înainte, fără nico urmă de amuzament în expresie.

Barack Obama, cu uşurinţa sa de orator, a înşirat câteva glume despre trecerea sa pe la Casa Albă şi despre portretul său, plângându-se că artistul nu i-a ascuns părul alb şi nu i-a făcut urechile mai mici.

El i-a adus un omagiu apăsat fostului său viceprepreşdinte, ”un prieten adevărat”.

”Joe, America are şansa să te aibă ca preşedinte”, a declarat el în aclamaţiile publicului, în care se aflau mulţi dintre foştii săi colaboratori.

Michelle Obama, într-un discurs mult mai politic decât al soţului său, a insistat asupra simbolului pe care-l reprezintă aceste portrete ale primul preşedinte afroamerican al Statelor Unite şi al primei ”First Lady” de culoare americane.

”Fetiţa care eram nu se presupunea că avea să locuiască în această casă şi nici să-i fie agăţat portretul alături de cel al lui Jacqueline Kennedy”, a declarat ea.

”Tradiţii ca aceasta contează nu doar pentru aceia dintre noi care deţin aceste posturi, ci pentru toţi cei care participă şi se uită la democraţia noastră”, a declarat ea, citată de Washington Post (WP).

”La ceea ce ne uităm (…) aminteşte că există un loc pentru fircare în această ţară”, a spus ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here