Mii de militari au fost plasați în carantină în Rusia, după ce a fost amânată parada de 9 Mai

Mii de militari ruși vor intra în carantină pentru două săptămâni, după ce și parada care ar fi trebuit să aibă loc în Piața Roșie de 9 Mai – Ziua Victoriei în cel de-Al Doilea Război Mondial – a fost amânată.

La defilare urmau să participe circa 15.000 de militari, însă președintele Vladimir Putin a amânat evenimentul pentru o dată care încă nu a fost stabilită, din cauza epidemiei de COVID-18, scrie Reuters.

Luna această au fost difuzate imagini de televiziune de pe un teren de instrucție de lângă Moscova, în care militarii, în rânduri strânse, nu respectau distanțarea socială și nu purtau măști de protecție pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Toți soldații respectivi au fost trimiși înapoi în garnizoanele din întreaga Rusie, unde vor rămâne izolați 14 zile, a precizat canalul de televiziune Zvezda al Ministerului Apărării.

Ministerul nu a precizat dacă este vorba de o măsură strict preventivă sau dacă au existat cazuri de îmbolnăvire în rândul forțelor armate. Vehiculele, trenurile și aeronavele folosite pentru transportul militarilor urmează să fie dezinfectate, iar pentru deplasare soldații au primit echipamente de protecție individuală.

Deși nu s-a comunicat oficial punerea sub observație medicală a vreunuia din militarii implicați, presa rusă sugerează că mai mulți din cei care se pregăteau pentru paradă au fost infectați cu coronavirus.

Comandantul școlii de cadeți Nahimov din Sankt Petersburg, care participase la repetiții, a declarat publicației Fontanka încă de joia trecută că este internat în spital, cu febră, și că a fost testat pentru coronavirus, însă nu cunoaște rezultatul. Ziarul Kommersant a scris săptămâna trecută că trei militari sunt contaminați cu coronavirus și 133 sunt sub observație.

Ministerul Apărării a transmis prin agenția RIA că situația este stabilă și controlabilă, însă ulterior a comunicat că au fost depistați pozitiv 14 militari și un membru al personalului civil de la o școală de cadeți din regiunea Tiumen din Siberia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here