Miliardar american, aliat al lui Trump, arestat pentru lobby în favoarea unei ţări străine

Sursa: Captură video

Un aliat miliardar al lui Donald Trump, Thomas Barrack, care a prezidat fondul pentru inaugurarea fostului preşedinte, a fost arestat, marţi, sub acuzaţia că a făcut în mod ilegal lobby în favoarea Emiratelor Arabe Unite (EAU) în administraţia de la Casa Albă, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Barrack şi alţi doi inculpaţi sunt acuzaţi că nu s-au înregistrat ca lobbyişti şi că şi-au folosit influenţa pentru a promova obiectivele de politică externă ale EAU în Statele Unite.

„Inculpaţii au valorificat în repetate rânduri prietenia şi accesul lui Barrack la un candidat care a fost ales în cele din urmă preşedinte, oficiali de înaltă campanie şi oficiali guvernamentali şi mass-media americană, pentru a avansa obiectivele politice ale unui guvern străin fără a dezvălui adevăratele lor loialităţi”, a declarat un oficial al Departamentului de Justiţie al SUA, Mark Lesko, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Barrack este suspectat că a minţit în mod repetat în timpul unei audieri la FBI cu privire la relaţiile sale cu EAU.

Acesta nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Barrack, în vârstă de 74 de ani, este un aliat vechi al lui Trump şi fondatorul marii firme de capital privat Colony Capital. Miliardarul a renunţat la funcţia de director general al Colony Capital în 2020. În aprilie, a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al firmei.

China interzice accesul nevaccinaților în supermarketuri, școli, spitale și alte locuri publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here