Ministerul Apărării, precizări în legătură cu tabăra militară din apropierea orașului Botoșani

O tabără militară a răsărit peste noapte la marginea unei păduri de pe raza comunei Suharău din Botoşani. Camioanele care au transportat echipamentele au tranzitat municipiul Suceava, notează adevarul.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, generalul de brigadă Constantin Spânu, a declarat pentru Radio Iaşi că în aceste zile au loc mai multe exerciţii militare în regiunea de nord-est a României.

Exerciţiile au fost programate încă de anul trecut, susţine sursa citată. Aproximativ 20 de militari din cadrul Brigăzii 76 – Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere sunt implicaţi într-o astfel de acţiune în judeţul Botoşani. „Este vorba de un exerciţiu de rutină, executat de o subunitate din cadrul Brigăzii 76 – Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere, înzestrată cu un radar TPS 77. Acest exerciţiu a început în data de 16 februarie, în zona judeţului Botoşani. La această activitate participă aproximativ 20 de militari din cadrul subunităţii. Vă spuneam că exerciţiul este unul din rutină – face parte din planul cu principalele activităţi pentru anul în curs, plan stabilit şi aprobat în anul 2021. Exerciţii asemănătoare au fost executate anual în acest raion, începând cu anul 2018”, a declarat Constantin Spânu.

Radarul TPS 77 este folosit pentru supravegherea spaţiului aerian.

„O subunitate din cadrul Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere înzestrată cu radar TPS-77 execută, începând cu data de 16.02.2022, un exerciţiu în zona judeţului Botoşani. La activitate participă aproximativ 20 de militari din cadrul subunităţii. Exerciţiul este unul de rutină şi face parte din planul cu principalele activităţi pentru anul în curs, plan stabilit şi aprobat în anul 2021. Exerciţii asemănătoare au fost executate anual în acest raion, începând cu 2018”, se arată pe pagina de Facebook Forţele Aeriene Române.        Convoiul militar care transporta echipamentele militare pentru tabăra de la Botoşani a trecut prin municipiul Suceava, având ca antemergător un echipaj de Poliţie.

Convoiul s-a oprit în comuna Suharău, la marginea unei păduri, unde a fost instalată o tabără militară, care are inclusiv un aparat de tip radar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here