Două elicoptere ale poliției au survolat, în noaptea de luni spre marți, cu reflectoarele, cartierul Rahova, unde au avut loc scene violente, în ziua de Paște, dar și alte zone din București și din țară cu risc infracțional.

„S-a dispus o serie de acțiuni suplimentare pentru controlarea zonelor considerate cu risc criminogen ridicat. Sunt vizate comunități de persoane care au revenit în țară în ultima perioadă, cunoscute cu preocupări infracționale”, a transmis MAI într-un comunicat de presă.

După lăsarea întunericului, elicopeterele au survolat cu reflectoare și zone din Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Giurgiu și Călărași. În Ploiești, au fost vizate cartierele Mimiu și „Radu de la Afumați”, locuri în care a fost nevoie de intervenția repetată a forțelor de ordine pentru aplanarea unor conflicte.

Acțiunile au fost inițiate după ce ministerul de Interne a decis, luni, suplimentarea forţele de ordine pentru a patrula în ţară în zonele cunoscute cu nivel ridicat de infracţionalitate. Parte din acest plan prevede și că două elicoptere vor survola zonele cu nivel ridicat de criminalitate din București și județele Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Giurgiu și Călărași.

Ministrul de Interne Marcel Vela a solicitat și ca mai mulţi poliţişti să patruleze în ţară, după ce au fost mai multe violenţe în prima zi de Paşte. Astfel începând cu ora 17.00 vor fi 154 de grupe, constituite din 4 – 10 membri.

Efectivele vor fi din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Actiuni Speciale al Politiei Romane (patru grupe), Serviciilor pentru Acţiuni Speciale ale fiecărui judeţ, cu câte două grupe; Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, cu 18 grupe; ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municpiului Bucureşti, cu 12 grupe; și a celor opt Grupări Mobile de Jandarmi, cu câte patru, potrivit Mediafax,

Efectivele vor fi mobilizate în zonele cunoscute ca fiind cu criminalitate ridicată, în cele cu persoane revenite din străinătate şi cunoscute cu preocupări infracţionale. Astfel, în zonele Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Argeş, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi vor survola două elicoptere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here