Ministerul rus al Apărării: Peste 1.000 de soldaţi ucraineni s-au predat în Mariupol

Sursa: мультимедиа.минобороны.рф

Peste o mie de soldaţi ucraineni s-au predat forţelor ruse în Mariupol, oraşul-port din sud-estul Ucrainei, asediat de săptămâni întregi, a anunţat, miercuri, Ministerul rus al Apărării, notează Le Figaro, potrivit News.ro.

”În oraşul Mariupol, în zona uzinei metalurgice Ilici (…) 1.026 de militari ucraineni din Brigada 36 Marină au depus armele de bunăvoie şi s-au predat”, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că au existat 47 de femei şi 126 de ofiţeri printre ei.

Potrivit acestei surse, 150 dintre soldaţi au fost răniţi şi au fost trataţi la spitalul din Mariupol.

20.000 VICTIME LA MARIUPOL

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, un reportaj al televiziunii publice ruse difuzat pe Rossia 24 a anunţat predarea a peste o mie de soldaţi ucraineni în Mariupol. Imaginile au arătat bărbaţi în uniforme de camuflaj în timp ce transportau răniţii pe targi sau erau interogaţi stând în ceea ce pare a fi o pivniţă.

Autorităţile regionale din sud-estul Ucrainei au estimat, marţi, că numărul morţilor din Mariupol se ridică la cel puţin 20.000. Oraşul este bombardat de mai bine de 40 de zile. Luptele se concentrează în prezent în zona industrială a oraşului.

Ocuparea Mariupolului ar permite ruşilor să îşi consolideze câştigurile teritoriale pe fâşia de coastă de-a lungul Mării Azov, conectând regiunea Donbass de peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here