Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” este dotat cu toate kiturile necesare diagnosticării rapide a infecţiei cu coronavirus.

În prezent, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de acest tip„, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis presei.

Ministerul precizează că se păstrează măsurile stabilite în aeroporturi, cât şi pentru unităţile medicale sanitare desemnate pentru preluarea şi tratarea eventualelor cazuri.

Specialiştii afirmă că mortalitatea asociată infecţiilor cu coronavirus este sub 2%.

Astăzi, la sediul Ministerului Sănătăţii, a avut loc o nouă întâlnire a Comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, format din specialişti. S-a discutat despre stadiul situaţiei la nivel mondial a infecţiilor cu coronavirus. Specialiştii în boli infecţioase şi microbiologie au explicat că, deşi numărul cazurilor de infecţii cu coronavirus confirmate sunt în creştere deoarece a crescut şi capacitatea de diagnosticare, mortalitatea a scăzut sub 2%„, se arată în comunicat.

În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, mai precizează Ministerul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here