Ministerul Sănătății: Nu folosiți măști cu supapă, permit virusului să treacă

Ministerul Sănătății recomandă să nu fie purtate măștile cu supapă în contextul pandemiei, deoarece permit virusurilor să treacă.

„Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Tipurile de măști recomandate sunt:

✔️ Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;

✔️ Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;

✔️ Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;

✔️ Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule”, se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here