Ministerul Sănătății solicită Primăriei rezolvarea urgentă a lipsei apei calde și căldurii din spitale

Foto: Pixabay

Ministerul Sănătății solicită Primăriei Capitalei rezolvarea de urgență a lipsei apei calde și a căldurii la Spitalul Marie Curie și la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, a transmis ministerul luni seara, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Munisterului Sănătății aduc amine că vineri, 15 noiembrie, primarul general Gabriela Firea oferea promisiuni și garanții solide că începând cu acea dată, la cele două unități spitalicești nu vor mai fi astfel de probleme.

Potrivit primarului, lucrarea a presupus înlocuirea unor porțiuni de conductă veche de 50 de ani și că face parte dintr-un program mai amplu de reparații și modernizări, într-o zonă unde anul trecut au fost cele mai multe probleme. Astfel, s-a dispus înlocuirea unor porțiuni de conductă din magistrala Berceni-DN800, care alimentează și cele două spitale, se preciza săptămâna trecută într-un comunicat al Primăriei București.

Cu toate promisiunile acestea, luni, 18 noiembrie, situația s-a repetat la Spitalul Marie Curie, punând în dificultate activitatea de îngrijire a copiilor internați aici, atrag atenția reprezentanții Ministerului Sănătății.

„Fiind doctor de meserie și știind specificul activității într-un spital precum cel de la Marie Curie, m-am deplasat personal vineri acolo pentru a mă asigura că totul a revenit la normal. Am rămas surprins de precizările venite de la Primăria Capitalei, prin care ni se explica faptul că noi, cei din Ministerul Sănătății, ne-am impacientat degeaba și că lucrările erau anunțate din timp, iar spitalele notificate corespunzător. Iată că acum situația se repetă, perturbând grav activitatea acestui mare spital de copii și revin cu solicitarea făcută vineri, către doamna primar general, Gabriela Firea, să intervină de urgență pentru ca atât Spitalul Marie Curie, cât și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu să beneficieze de apă caldă și căldură”, a precizat Horațiu Moldovan, secretar de stat din Ministerul Sănătății.

Managerul spitalului de copii: Încălzim apa la boiler și folosim aparatele de aer condiționat

Spitalul de Copii „Marie Curie” şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu au rămas vineri fără apă caldă şi căldură, timp de 48 de ore, potrivit unei informări RADET. Managerul Spitalului „Marie Curie” spune că vor încălzi apă la boiler și vor folosi aparatele de aer condiționat pentru menținerea temperaturii adecvate în clădire.

„Astăzi, de la ora 15:00 se face încă o lucrare și mai durează 48 de ore. Avem surse convenționale, încălzim apă la boiler. Ne-am limitat oarecum, în 48 de ore nu o să fie mare problemă, o să ne descurcăm, o să vedem”, a spus managerul spitalului „Marie Curie”, Daniel Buzatu, pentru Universul.net.

Întrebat dacă au mai întâlnit până acum astfel de situații de avarii îndelungate, managerul spitalului a spus că nu. În ceea ce privește temperatura din spital, Daniel Buzatu spune că personalul spitalului folosește aparatele de aer condițional ca să încălzească clădirea.

Aceeași situație a fost și săptămâna trecută, când cele două spitale nu au avut apă caldă și căldură timp de trei zile. Reprezentanții RADET spun că lucrările de la magistrala de la CET Progresu nu mai pot amâna.

De altfel, prin tot Bucureștiul, din primăvară și până acum, avariile suferite de RADET au lăsat mii de cetățeni fără apă caldă și căldură vreme de mai multe zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here