Ministru ucrainean, apel la hackeri, în lupta cu Rusia – CNN

Sursa: Pixabay

Ministrul ucrainean al transformării digitale, Mihailo Fedorov, a scris sâmbătă pe Twitter că Kievul „creează o armată IT” pentru a „continua să lupte pe frontul cibernetic”, în timp ce forțele ruse își continuă asaltul asupra Ucrainei, transmite CNN.

Fedorov a postat pe Twitter un link către un canal al aplicației de mesagerie Telegram, care a încurajat hackerii să efectueze atacuri cibernetice asupra firmelor energetice și financiare cheie din Rusia. Lista țintă propusă include gigantul gazelor naturale Gazprom și marile bănci rusești Sberbank și VTB. Administrația Biden a sancționat joi cele două bănci din cauza invadării Ucrainei de către Rusia.

Canalul Telegram promovat de Fedorov a fost tradus în engleză pentru a atrage „toți specialiștii IT din alte țări”, se arată în versiunea în limba engleză.

Atacurile cibernetice au avut un rol de sprijin în războiul Rusia-Ucraina. O serie de așa-numite atacuri de denegare a serviciului distribuite au inundat site-urile web ale guvernului ucrainean cu trafic fals înainte de invazia Rusiei. Casa Albă a dat vina pentru una dintre aceste runde de hack-uri pe agenția militară rusă GRU (Moscova a negat acuzația).

Vineri, oficialii ucraineni au acuzat Ministerul Apărării din Belarus că a încercat să pirateze conturile private de e-mail ale personalului militar ucrainean. Ministerul nu a răspuns cererii de comentarii a CNN.

VIDEO | „Ne vor ucide pe toți”: Copiii ucraineni vorbesc la CNN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here