Zeci de etnici greci, uciși în Ucraina. Explicația halucinantă a Rusiei. Mesajul lui Macron

Sursa: Wikipedia

Zece etnici greci au fost ucişi în urma bombardamentelor din regiunea oraşului ucrainean Mariupol. Ministerul grec de Externe a cerut Rusiei să înceteze orice acţiune împotriva civililor. Ambasada Rusiei a negat că forţele ruseşti ar fi desfăşurat operaţiuni în regiune, susţinând că ”armata ucraineană şi batalioanele naţionaliste neonaziste sunt cunoscute de mulţi ani pentru atacurile la adresa populaţiei civile,chiar şi cu armament greu”, transmite News.ro.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a postat un mesaj pe Twitter, afirmând că nu doar poporul ucrainean este îndoliat de războiul început de Rusia, ci toate popoarele Europei.

Conform greekcitytimes.com, 10 etnici greci au fost ucşi şi alţi şase au fost răniţi în urma bombardamentelor, în doua sate situate în apropierea oraşului ucrainean Mariupol, Sartana şi Buhas.

Ministerul grec de Externe a catalogat acţiunile Rusiei drept fapte criminale şi a cerut Federaţiei Ruse  să înceteze atacurile aeriene şi orice acţiune împotriva civililor.

Conform sursei citate, Ambasada Rusiei la Atena a susţinut că forţele ruseşti nu bombardează sate şi zone rezidenţiale şi că nici nu au operat în zona Sartana.

”În acelaşi timp, subliniem că armata ucraineană şi batalioanele naţionaliste neonaziste sunt cunoscute de mulţi ani pentru atacurile la adresa populaţiei civile,chiar şi cu armament greu. Avertizăm că regimul de la Kiev pare să foloseaască grecii, ca şi alte minorităţi etnice, ,pentru a provoca şi inflama reacţiile anti-ruse din străinătate”, a transmis ambasada.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a postat pe Twitter un mesaj în limbile franceză şi greacă, în care afirmă că  nu doar poporul ucrainean este îndoliat de războiul început de Rusia, ci toate popoarele Europei.

”În această seară, gândurile noasrre  se îndreaptă către Grecia, pentru pierderea a zece compatrioţi care locuiau în apropiere de Mariupol”, a scris Macron.

Ministru ucrainean, apel la hackeri, în lupta cu Rusia – CNN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here