Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace: Este foarte improbabil ca cineva să trimită trupe în Ucraina împotriva Rusiei

Este „foarte improbabil” ca Londra şi aliaţii săi să intervină în caz de invazie rusă în Ucraina, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, informează News.ro.

Ucraina „nu este un membru NATO, deci este foarte improbabil ca cineva să trimită trupe în Ucraina împotriva Rusiei”, a declarat ministrul britanic într-un interviu video difuzat joi, pe site-ul săptămânalului britanic The Spectator.

„Nu ar trebui să-i facem pe oameni să creadă că am face-o. Ucrainenii sunt perfect conştienţi”, a adăugat el, în contextul în care preşedintele americna Joe Biden a respins deja o opţiune militară.

În schimb, „există cu siguranţă sancţiuni economice profunde, serioase şi de durată care ar putea fi luate”, a subliniat ministrul britanic al Apărării.

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri, prim-ministurl britanic Boris Johnson a declarat că Londra îşi va folosi „toată puterea diplomatică şi economică” pentru a împiedica orice „agresiune” rusă faţă de Ucraina, potrivit Downing Street.

Londra a avertizat de mai multe ori Moscova, inclusiv verbal într-o convorbire de luni dintre Johnson şi Vladimir Putin, faţă de „greşeala strategică” pe care o reprezintă orice incursiune în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here