Ministrul francez al Apărării, în vizită oficială în România

Ministrul forţelor armate franceze, Sebastien Lecornu, se va afla, joi, în vizită oficială în România, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN), potrivit Agerpres.ro.

El va avea o întrevedere cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la sediul MApN, la finalul căreia sunt programate declaraţii de presă comune.

Agenda delegaţiei franceze mai cuprinde, în cursul dimineţii, o vizită la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, judeţul Braşov, o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Francezi situat în Parcul Cişmigiu din Bucureşti.

Ulterior, ministrul Lecornu va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi de prim-ministrul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

Franţa conduce grupul de luptă al NATO în România constituit începând cu luna mai. Formarea grupurilor de luptă din Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe termen mediu şi lung, ca urmare a războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina.

La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul naţional, integrând, rotaţional, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos. Forţele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Naţional de Instruire Întrunită din Cincu unde execută misiuni şi activităţi de instrucţie alături de structuri ale Armatei României.

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în România cu blindate şi tancuri Leclerc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here