Ministrul italian al Transporturilor: Interzicerea comercializării maşinilor cu motoare termice în UE este o ”sinucidere„

Foto: Facebook

Ministrul italian al Transporturilor, vicepremierul Matteo Salvini, consideră că trecerea rapidă la motoare exclusiv electrice pentru autoturismele comercializate în Uniunea Europeană va fi o „sinucidere” şi un „cadou” oferit industriei chineze, relatează joi Reuters, citată de Agerpres.

„Nouă tuturor ne pasă de apă, de calitatea aerului şi de un mediu mai curat, dar asta nu înseamnă că trebuie să concediem milioane de lucrători şi să închidem mii de afaceri”, a apreciat Salvini, liderul partidului de dreapta Liga.

„Avem nevoie de mai mult timp şi de contribuţii economice pentru a-i ajuta pe cei care doresc să-şi schimbe maşinile”, a adăugat politicianul italian.

Parlamentul European a aprobat marţi o legislaţie care interzice începând din anul 2035 vânzarea în statele UE a autoturismelor noi diesel şi pe benzină, cu scopul de a grăbi tranziţia către un parc auto cu motoare electrice pentru a combate schimbările climatice. Legislaţia mai are nevoie doar de aprobarea Consiliului UE, respectiv statele membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here