Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a sunat anonim la toate casele de pensii din țară pentru a vedea personal cum sunt tratați pensionarii sau ceilalți cetățeni care doresc să afle informații. A descoperit că serviciile oferite sunt departe de limita acceptabilă.

Ministrul a reușit să vorbească cu foarte puține dintre casele de pensii. Cele mai multe nu au răspuns sau au pasat apelul mai departe, fără a rezolva problema semnalată. Ea a anunțat că va lua măsuri, astfel încât în două săptămâni să se schimbe situația.

De la pensionar la membru al familiei unei persoane în vârstă, Ministru sau cetățean, Casele Județene de Pensii trebuie să răspundă tuturor la telefon.

Am făcut, în zilele lucrătoare dinainte de Crăciun, un simplu test. Am telefonat fiecărei Case Județene/locale (pentru București) de Pensii. Iată doar 10 apeluri în filmarea de mai jos. Am vrut să am propria opinie, în completarea experiențelor pensionarilor care mi-au trimis mesaje pe această tema. Sunt probleme și cu modul în care se vorbește pensionarilor care ajung la Casele de Pensii.

În două săptămâni, lucrurile se vor schimba.

La nivelul țării, din 41 de Case Județene de Pensii apelate, doar 12 au răspuns la telefon. Am avut și surprize plăcute, inclusiv Case județene care preiau cereri și documente online. Și un sector al Municipiului București lucrează deja în online. Deci, se poate! Voi discuta fiecare caz la prima videoconferință cu reprezentanții Caselor, organizată la începutul anului.

Primul contact între instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii și cetățeni este, de foarte multe ori, prin intermediul telefonului. Oamenii cer minime îndrumări. Au nevoie de confirmarea unor informații afișate pe paginile de internet. Dacă le-ar primi, o parte dintre problemele ridicate s-ar lămuri de la început. Sunt oameni în vârstă cei care sună, de regulă. Pentru ei, oferirea unor minime informații, prin telefon, contează mult, salvează un drum parcurs cu dificultate de acasă la instituție. Aceștia se deplasează greu, mai ales în sezonul rece.

Revin cu informații despre cum arată astăzi contactul dintre celelalte instituții din coordonarea MMPS și cetățeni, inclusiv companii, care intră în contact cu noi”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

3 COMENTARII

  1. Bravo.Daca am avea asa ministri m as intoarce cu drag in tara.Pana atunci vom folosi VOTUL ca unica arma pentru indreptarea lucrurilor.Succes doamna ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here