Ministrul Sănătății: Săptămâna viitoare aşteptăm o creştere a numărului cazurilor de gripă, la sfârşitul lunii intrăm pe trend descendent

Sursa: captură video

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că se aşteaptă, în săptămâna care urmează, la o creştere a numărului de viroze respiratorii, după ce în ultima săptămână s-au înregistrat „puţin peste o sută de mii de cazuri”, estimând că la sfârşitul lunii situaţia privind îmbolnăvirile va intra pe un trend se scădere.

Rafila a mai spus că, cel mai probabil, în acest sezon nu va fi depăşit pragul de 170.000 de noi cazuri pe săptămână, prag atins în timpul epidemiei de gripă din sezonul 2018-2019. Ulterior, el a anunţat că de la raportarea INSP de joi, care menîiona 15 decese, s-au mai înregistrat câteva decese provocate de gripă, numărul total situându-se ”undeva în jur de 20 de decese”.

„Ultimul bilanţ l-am făcut public joi, erau 15 decese, între timp, s-au mai înregistrat câteva decese, e undeva în jur de 20 de decese până în momentul de faţă. Joia e ziua de raportare şi atunci o să putem să comunicăm cu exactitate. În sezonul 2018-2019 s-au înregistrat 200 de decese din cauza infecţiei gripale”, a precizat Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here