Ministrul ucrainean de externe acuză statele cu poziţie neutră că sunt de partea Rusiei

Sursa: Flickr

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a transmis joi un mesaj comunităţii internaţionale după noua salvă de rachete ruseşti lansate asupra sistemului energetic al ţării sale, el acuzând statele care au o poziţie neutră că sunt de partea Rusiei în războiul declanşat de aceasta împotriva Ucrainei, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

”Barbarie fără sens. Acestea sunt singurele cuvinte care îmi vin în minte văzând cum Rusia lansează un nou val de rachete asupra oraşelor ucrainene paşnice înainte de Anul Nou. Nu poate exista ”neutralitate” în faţa unor asemenea crime de război masive. A pretinde că eşti ”neutru” echivalează cu a te pune de partea Rusiei”, a scris Kuleba pe Twitter, potrivit publicaţiei Ukrainska Pravda.

La rândul său, premierul ucrainean Denis Şmîhal a scris pe Telegram că în acest al zecelea atac rusesc cu rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene ”Rusia încearcă să priveze ucrainenii de lumină înaintea Anului Nou”.

”Inamicul a mizat mult pe acest atac, pe care l-a pregătit timp de două săptămâni”, a adăugat premierul ucrainean.

Deşi armata ucraineană afirmă că a doborât 54 din cele 69 de rachete ruseşti, inclusiv pe toate cele 16 lansate asupra Kievului şi toate cele 11 drone iraniene Shahed, Ucraina suferă noi pagube în reţeaua sa energetică (centrale electrice şi transformatoare) deja grav avariată de seriile anterioare de bombardamente de acest fel, circa 40% din populaţia capitalei Kiev şi 90% din cea a oraşului Liov având joi după-amiază sistată furnizarea energiei electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here