Ministrul ucrainean de externe îi mulţumeşte omologului polonez pentru tancuri şi spune că „avioanele de luptă” sunt următorul obiectiv

Sursa: Wikipedia

Ministrul ucrainean de externe a declarat miercuri că i-a mulţumit omologului său polonez, într-o convorbire telefonică, pentru că a deschis calea în ceea ce priveşte promisiunea de a oferi tancuri de luptă Leopard 2 şi a sugerat că următoarea etapă în ceea ce priveşte cererile Kievului în materie de armament occidental s-ar putea referi la avioane de luptă, informează News.ro.

„Am avut o convorbire telefonică cu Zbigniew Rau şi am mulţumit Poloniei, care a fost prima ţară care a anunţat public livrarea de Leopard 2, contribuind astfel în mod crucial la formarea coaliţiei pentru furnizarea de tancuri”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

„Ne aşteaptă noi sarcini: avioane de luptă de tip occidental, sancţiuni, implementarea Formulei de pace”, a adăugat el.

Kuleba a precizat că a discutat cu omologul de la Varşovia şi despre cum să sprijine mai bine transportul feroviar de pasageri şi de marfă între Polonia şi Ucraina.

 

Germania a aprobat miercuri trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina, iar Polonia a făcut presiuni pentru ca Berlinul să ia această decizie, dorind să trimită Kievului propriile tancuri de fabricaţie germană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here