Ministrul Virgil Popescu: Există un potenţial mare de cooperare între România şi Israel în domeniul energetic

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Jerusalem Post că există un potenţial mare de cooperare între România şi Israel în domeniul energetic, iar ţara noastră vrea să elimine treptat cărbunele până în 2032 şi să folosim gazul drept combustibil de tranziţie, transmite News.ro.

„Există un potenţial mare de cooperare între România şi Israel în domeniul energetic”, a spus ministrul Energiei în interviul acordat celor de la Jerusalem Post.

Ministrul a mai declarat: ”Vrem să ne întâlnim cu companii care sunt dispuse să investească în România. Vrem să vorbim despre surse regenerabile. Vrem să vorbim despre investiţii şi trebuie să cumpărăm gaz”, el arătând că principala problemă este reducerea dependenţei de gazul rusesc.

Virgil Popescu mai menţionează că ”nevoia românească de gaze poate fi relevantă doar pentru un deceniu sau doi”.

”Vrem să înlocuim combustibilii fosili. Când am vorbit cu ministrul, i-am spus despre mixul de energie electrică din România. Avem aproape 20% cărbune, aproape 8% gaz, aproape 20% nuclear, iar restul de 40% sunt hidro şi surse regenerabile. Vrem să eliminăm treptat cărbunele până în 2032 şi să folosim gazul ca și combustibil de tranziţie”, a spus ministrul Energiei.
Potrivit acestuia, Israelul este util României nu dor pentru gazele sale naturale. ”Start-Up Nation are multe de oferit în ceea ce priveşte inovarea în energie regenerabilă”, a spus el.
Virgil Popescu a vizitat Institutul de Export Israel, unde s-a întâlnit cu mai multe companii şi a discutat despre potenţialul uriaş al soluţiilor energetice cu hidrogen în viitorul României, spun jurnaliştii de la Jerusalem Post.
”Cred că aceasta este o oportunitate uriaşă de cooperare între companiile israeliene şi româneşti”, a spus Virgil Popescu, precizând că ”ambele ţări, dacă lucrează împreună, pot face multe progrese în domeniul hidrogenului, pe care îl considerăm combustibilul viitorului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here