Miracol în Izmir: Fetiţă de patru ani, scoasă vie de sub dărâmături la 91 de ore de la cutremur – VIDEO

Sursa: Twitter

O fată în vârstă de patru ani, acoperită de moloz, a fost salvată marţi, în vestul Turciei, la aproape patru zile după puternicul cutremur în Marea Egee care a afectat această regiune, al cărui bilanţ a crescut la peste 100 de morţi, potrivit primarului oraşului Izmir şi unor corespondenţi AFP, preluată de News.ro.

”Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Salvatori au scos-o pe Ayda, în vârstă de patru ani, în viaţă”, a anunţat pe Twitter, primarul Tunc Soyer.

Corespondenţi AFP i-au văzut pe salvatori evacuând fata în aplauze, în districtul Bayrakli, puternic afectat de cutremurul de vineri.

”În aceste vremuri de suferinţă, am cunoscut şi acest moment de bucurie”, afirmă primarul.

Învelită într-o cuvertură de supravieţuire din aluminiu, Ayda Gezgin a fost evacuată, pe o targă, către un spital, de către echipe ale Agenţiei guvernamentale turce pentru situaţii de catastrofă (AFAD), potrivit corespondenţilor AFP.

Unii salvatori filmau evacuarea cu telefonul mobil, pentru a imortaliza momentul.

Luni, salvatori au scos dintre dărâmături două fete în viaţă, în vârstă de trei şi 14 ani, în provincia Izmir.

Bilanţul victimelor acestui cutremur a crescut marţi la 102 morţi, potriivt AFAD.

Cutremurul de magnitudinea 7 pe scala Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 erau în continuare spitalizaţi.

Seismul, al cărui epicentru a fost localizat în Marea Egee, a afectat, de asemenea Insula Greacă Samos, unde a ucis doi adolescenţi.

AFAD a anunţat că operaţiuni de căutare continuau în dărâmăturile a cinci clădiri la Izmir. Peste 3.500 de corturi şi aproximativ 13.000 de paturi provizorii au fost instalate pentru sinistraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here