Mircea Dinescu își mută emisiunea pe care o avea la TVR

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Poetul şi realizatorul de televiziune Mircea Dinescu va prezenta, din luna martie, emisiunea „Poezie şi delicateţuri” la postul Prima TV, transmite News.ro.

Dinescu a precizat că noul format al emisiunii lansate în urmă cu 15 ani va însemna mai puţină politică şi mai multă poezie. „Faptul că a rezistat atât de mult şi nu m-am plafonat, e un semn bun. Eu vreau să mă mai joc, mai ales că un vers de-al meu, de pe vremea comunismului, sună aşa: «Opriţi istoria, cobor la prima». Din luna martie, chiar cobor la prima, la Prima TV. Propunerea de a veni la această televiziune a fost o întâmplare, am discutat şi iată că mă aventurez aici cu emisiunea «Poezie şi delicateţuri», deci mai puţină politică şi mai multă poezie, alături de bătrânii lăutari care au suferit mult anul trecut, din cauza pandemiei”.

Ziariştii.com notează, în context, că „vestea este absolut surprinzătoare, pentru că „poetul-revoluționar” (cu soție și soacră sovietice) câștiga la TVR nu mai puțin de 15.000 de euro pe lună. Dar schimbările care se anunță în conducerea TVR l-au făcut, probabil, să se reorienteze. Mutarea este neașteptată și din alt motiv. La TVR, în emisiunea sa, Politică și delicatețuri, Dinescu făcea agenda PSD. Poetul participa la emisiuni vehement anti-americane, cu vădită tentă rusofilă, și obișnuia să critice dur politicienii proeuropeni de la București, dar și UE, NATO și SUA”.

1 COMENTARIU

  1. “ Dinescu făcea agenda PSD. Poetul participa la emisiuni vehement anti-americane, cu vădită tentă rusofilă, și obișnuia să critice dur politicienii proeuropeni de la București, dar și UE, NATO și SUA”.”
    Pâi Iliescu are soție rusoaică, Militaru și Dinescu la fel! Așa s-a dat lovitura de stat! Cu ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here