Modulul de intervenţie din România, pregătit să intervină pentru stingerea incendiilor din Franţa

Modulul românesc, format din 77 de pompieri şi 17 mijloace de intervenţie, este pregătit să lucreze la stingerea incendiilor de pădure din Franţa. Cea de-a doua aeronavă militară a decolat vineri după-amiază, de pe Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, cu destinaţia Bordeaux, Franţa, informează News.ro.

După ce prima aeronavă militară a transportat deja, încă de joi seară, pompieri şi echipamente militare din Bucureşti, la Bordeux, în Franţa, vineri după-amiaza şi cea de-a doua aeronavă a decolat de pe Aeroportul Internaţional ”TraianVuia” din Timişoara. Astfel, întreg modulul de intervenţie din România este complet şi poate interveni pentru stingerea incendiilor.

”Cea de a doua aeronavă militară C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic, care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria, a decolat din Timişoara cu pompierii români şi tehnica de intervenţie aflată în dotare, spre destinaţia Bordeaux, Franţa. Astfel, în cursul acestei seri, întregul modul de intervenţie va fi complet, pregătit să participe la misiunile dispuse şi coordonate de omologii ţării gazdă”, transmite IGSU.

În baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franţa prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, România a decis acordarea unui sprijin extern ce se compune din deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie aferente.
Ministerul Apărării Naţionale, din România, precizează că, în total, trei aeronave militare au executat misiuni de urgenţă.
”Două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, şi o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, au executat joi, 11 august, şi vineri, 12 august, misiuni aeriene de urgenţă de pe aeroporturile Otopeni şi Timişoara către o bază aeriană din zona Bordeaux, pentru transportul unor echipe de pompieri salvatori români, împreună cu echipamentul aferent – 77 de pompieri salvatori şi 17 mijloace de intervenţie, care vor acţiona, în perioada următoare, în sprijinul forţelor de intervenţie din Franţa, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure care se manifestă în această perioadă”, transmite MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here