Momentul 2 decembrie. Cum arată cifrele pentru vârful pandemiei în România – predicție IHME

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Mortalitatea COVID-19 ar putea ajunge în România la 18.6465 de decese până la 1 februarie 2021, potrivit unei predicții realizate de Institute for Health Metrics an Evaluation (IHME) din cadrul Universității Washington.

Măsurătoarea IHME este bazată pe trendul actual al mortalității provocate de coronavirus în România.

Purtarea măștii de unică folosință pe scară largă ar putea reduce numărul deceselor la 17.435, se mai arată în graficul IHME.

De la începutul pandemiei și până acum, în țara noastră s-au înregistrat 6.318 decese provocate de COVID-19. Ceea ce înseamnă că în următoarele trei luni s-ar putea înregistra un număr aproape dublu de decese decât cel total înregistrat de la începutul pandemiei până azi.

În privința infecțiilor zilnice, media la 1 februarie, pe actuala proiecție, ar fi de 5.969 de cazuri noi zilnice.

Cât privește capacitatea de terapie intensivă a spitalelor, aceasta ar putea fi depășită începând cu 18 noiembrie. Momentul cel mai dramatic ar putea fi atins pe 2 decembrie, când necesarul de locuri la Terapie Intensivă ar putea depăși cu aproape 40% resursele existente în prezent.

Momentul 2 decembrie este asociat și cu vârful de infectări zilnice, ce ar putea atinge 21.000 de noi cazuri pe zi. De observat, în aceeași zi numărul de infectări zilnice ar putea depăși 100.000 de cazuri în 24 de ore, dacă autoritățile ar relaxa restricțiile existente.

Cifrele de mai sus se bazează pe nivelul de restricții existent în prezent, care prevede purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile publice.

Datele pot fi consultate AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here