Mopedele şi motocicletele, exceptate de la obligaţia de a fi dotate cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante şi extinctor / Legea a fost promulgată

Sursa: Pexels

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea art. 8 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede că şoferii de mopede şi motociclete vor fi scutiţi de obligaţia de a deţine triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor, notează Agerpres.ro.

Proiectul de lege completează în acest sens articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002, stabilind exceptarea posesorilor de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a deţine triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate”, prevede actul normativ.

Camera Deputaţilor a adoptat legea pe 11 martie, în calitate de for decizional.

„Legea păcănelelor”, adoptată de Camera Deputaților / Unde vor fi interzise jocurile de noroc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here