Afectate serios de pandemie și de măsurile de carantină cazinourile din China încep să-și revină spectaculos după ridicarea carantinei. Spre exemplu, în Macao – un mic teritoriu cu statut de regiune autonomă de pe coasta de est a Chinei, cazinourile Las Vegas Sands și Wynn Resorts încep să se redreseze financiar, după ce politica de carantină a fost relaxată, scrie slotsformoney.com.

În timp ce operatorii de cazinouri cu sediul în Statele Unite se luptă cu procesul de recuperare. în mijlocul pandemiei COVID-19, cei care oferă servicii în Macao încep să observe o schimbare. Las Vegas Sands și Wynn Resorts sunt două companii cu sediul în SUA dar care oferă servicii în Macao. După ce regiunea administrativă specială a decis să oprească actuala politică de carantină a coronavirusului față de călători, aceasta a contribuit la atragerea mai multor turiști, ceea ce, desigur, a ajutat la creșterea veniturilor.

*Tranzacții în creștere

Un semn sigur al recuperării implică tranzacționarea. La începutul acestei săptămâni, Sands China a consemnat o creștere a tranzacțiilor de până la 10%. Pentru MGM China și Wynn Macau, cele două companii au înregistrat creșteri de două cifre, pe măsură ce au fost făcute modificările în privința carantinei.

Analiștii JPMorgan au sugerat că o creștere a tranzacționării ar putea fi un semnal că China devine mai permisivă în privința restricțiilor de călătorie, după Festivalul de primăvară, iar aceasta este o notă pozitivă pentru piață. Se așteaptă eliminarea restricțiilor de călătorie între provincii, ceea ce ar contribui la creșterea veniturilor din Macao.

Decizia de a elimina restricțiile pentru vizitatorii din China continentală vine într-un moment în care Macao începe să observe o revenire. Cel mai mare centru de cazinouri din lume se bazează pe turiști pentru a putea rezista în afaceri, iar pandemia de COVID-19 cu siguranță a pus capăt serviciilor, cel puțin de ceva timp.

Turismul în Macao a înregistrat o creștere în timpul Anului Nou Chinezesc și, în acest moment, analiștii au început să observe deja date încurajatoare pentru recuperarea economică. S-a estimat că veniturile brute din jocuri s-au ridicat la 726 milioane de dolari în primele 21 de zile din februarie. Aceasta se ridică la aproximativ 35 de milioane de dolari pe zi.

Apoi, în ultima săptămână, rata zilnică medie a crescut la aproximativ 58 de milioane de dolari, ajutată de rate mai mari de câștig de la jucătorii VIP și de restul jucătorilor. Se așteaptă ca volumul jucătorilor să crească din ianuarie, cu aproximativ 5%. Acest lucru este important pentru Wynn și Melco, deoarece au o bază mare de jucători de masă, VIP și premium.

Analiștii JPMorgan au spus că se așteptă ca cererea să se accelereze, dar procentul a fost mai mare decât se așteptau analistii și piața.

*China continentală se alimentează economic din Macao

Modificarea restricției care implică protocoalele COVID-19 este o problemă importantă pentru Macao. Regiunea se bazează foarte mult pe China continentală pentru clienții săi. Piața este un alimentator vital pentru locație și restricțiile au menținut fluxul de trafic în Macao la un nivel scăzut.

Când au analizat totalurile din ianuarie, puțin peste 556.000 de persoane au vizitat Macao. Din acest număr, peste 496.000 provin de pe continent. Majoritatea vizitatorilor din China continentală au intrat prin punctele terestre de trecere a frontierei. Acest lucru arată că oamenii nu sunt pregătiți să călătorească cu vaporul sau cu avionul, din cauza pandemiei. Deci, călătoria cu autovehiculele este o necesitate.

Acum, Macao speră ca procesul de e-viză se va schimba. Schema de viză individuală (IVS) încă se confruntă cu obstacole, deoarece există o cerere personală pentru înscriere, în loc de o opțiune online. Este mai puțin probabil ca utilizatorii să folosească opțiunea personală din cauza COVID-19, plus că este nevoie de mult timp pentru a primi confirmarea. Dacă opțiunea pentru permisul IVS poate fi schimbată înapoi la înscrieri online, atunci jucătorii ar putea primi aprobarea într-un ritm mai rapid, ceea ce ar înseamna că ar putea călători mai rapid.

Lunile următoare ar trebui să ofere o idee mai bună cu privire la procesul complet de recuperare economică din Macao. Se speră că procesul IVS se va schimba și jucătorii vor continua să se simtă mai în largul lor să viziteze regiunea pentru jocuri premium la cazino, în următoarea perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here