Actorul Mugur Mihaescu, patron al unor baruri din Centrul Vechi al Capitalei, îi cere premierului Ludovic Orban să oprească „asasinarea economică a României” și „asasinarea HoReCa”. El susține că prin restricțiile impuse „asasinează un milion de oameni care lucrează în domeniile afectate”.


Domnule Orban, vă cunosc, știu că sunteți un tip ale cărui intenții sunt din cele mai bune. De aceea vă rog din tot sufletul meu, opriți asasinarea economică a României. Ceea ce se întâmplă astăzi, domnule Orban, contrazice orice fel de raport științific. HoReCa este pe ultimul loc în toate rapoartele științifice în ceea ce privește împrăștierea virusului.
Știți bine că atunci când am deschis prima oară restaurantele și am respectat regulile pe care dumneavoastră le-ați impus, de bună credință, știți bine că în acel moment numărul de cazuri a stagnat, nu era în creștere, ci a explodat odată cu întoarcerea oamenilor din vacanță, cu începerea școlilor, a explodat și mai abitir odată cu ieșirea masivă a electoratului la vot.

Vă felicit pentru rezultatul obținut, dar ceea ce faceți dumneavoastră sau dacă dați girul acestor indivizi care vor să ne asasineze, gândiți-vă că asasinați un milion de oameni care lucrează împreună cu familiile lor, mai mult sau mai puțin, în domeniile afectate. Un milion de oameni care s-ar putea să voteze pe alții și sincer, mie unul nu mi-ar conveni, pentru că mai degrabă prefer niște ministere care își fac treaba, cum este Ministerul Economiei”, susține Mugur Mihaescu, într-un mesaj video publicat pe pagina sa.

El cere Ministerului Dezvoltării și Ministerului Fondurilor Europene să nu mai pună bețe în roate antreprenorilor si să le pună la dispoziție granturile europene, deoarece „lumea în HoReCa nu mai are niciun ban”.
Apropo, vorbiți cu băiatul ăla de la Dezvoltare să dea odată granturile europene, pentru că se plimbă hârtiile cu normele, este o pagină de norme care trebuia scrisă de trei luni. Lumea în HoReCa nu mai are niciun ban. Trebuiau să vină banii, bani europeni, nu sunt ai lui mama sau ai lui tata sau ai bugetului statului. Ne plimbă cu ei de trei luni, deși măsura luată de ministerul Economiei a fost foarte bună. Vreți să va spun cine sunt pe la Fondurile Europene care ne pun bete în roate? Cred că-i știți foarte bine. Au făcut 4.000 de pagini ca să accesăm niște bani europeni”, mai spune Mihaescu.

Garcea mai susține că metoda închiderii restaurantelor nu este metoda de a opri răspândirea virusului.

Opriți asasinarea, domnule Orban! Opriți asasinarea HoReCa! Poate dumneavoastră vreți să faceți ceva ca să opriți acest număr mare de cazuri. Nu aceasta este metoda, s-a dovedit peste tot în lume că nu ține treaba asta. Nu este normal, de 9 luni aceleași plăci asurzitoare să le auzim de la Arafat și Tataru. Aceleași plăci: spălați-va pe mâini, puneți-va masca. Gata! Am înțeles! Asta facem, ne spălăm pe mâini, punem masca, dar asta nu a scăzut epidemia în nicio tară din lumea asta. Nu am luat modelul Suediei, care nu mai are epidemie. Noi ce facem? Ne asasinăm țara”, a spus Mugur Mihăescu.

Informația că Suedia nu mai are coronavirus este falsă, în ultima săptămână Suedia a cunoscut și ea o creștere explozivă a numărul de îmbolnăviri. Pe 9 octombrie, Suedia a înregistrat 919 noi cazuri de coronavirus. Numărul total al celor infectați este de aproximativ 100.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here