Naționalist rus, căzut de la fereastră. Scandalul creat înainte să moară

Sursa: Youtube

Un naționalist rus care l-a criticat pe Vladimir Putin și a prezis război civil a căzut până la moarte de la o fereastră de la etajul cinci din Moscova, transmite Daily Mail.

Pe 27 decembrie, Egor Prosvirnin, 35 de ani, din Vladivostok, Rusia, a fost găsit gol, „sub ferestrele unei clădiri rezidențiale” de pe strada Tverskaya, din centrul Moscovei.

Potrivit presei locale, el a murit înainte de sosirea ambulanței, iar soția sa, Marina Urusova, a confirmat ulterior decesul. Prosvirnin ar fi aruncat cu un „cuțit și o butlie de gaz” de la fereastra apartamentului, situat la etajul cinci, iar vecinii au auzit „țipete și înjurături” înainte ca bărbatul să cadă, potrivit BBC Rusia, citat de către Daily Mail.

Politicianul rus Roman Yuneman a declarat, pentru ziarul Podyom, că se întâlnise cu jurnalistul în urmă cu două săptămâni și totul fusese „normal”.

Prosvirnin a fondat controversatul blogul de dreapta, Sputnik și Pogrom, care a susținut anexarea Crimeei și izbucnirea ostilităților în estul Ucrainei.

Ulterior, el a prezis că Federația Rusă va intra în „colaps” și l-a criticat puternic pe Vladimir  Putin, prezicând un război civil: „Cred că totul se va prăbuși. Nu numai Novorossia, ci și Federația Rusă.

În 2017, site-ul web a fost adăugat pe lista instrumentelor media blocate din Federația Rusă, pentru promovarea ideilor de „ura etnică și religioasă”, care „încurajează extremismul”.

Care este cea mai mare frică a Rusiei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here