Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească, răpus de Covid-19

Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească, a murit vineri dimineaţă, din cauza complicaţiilor pe fondul Covid-19, transmite News.ro.

Ploieşteanu, în vârstă de 70 de ani, era internat de două săptămâni la Spitalul Floreasca din Bucureşti, fiind diagnosticat cu Covid-19. 

Presa a scris recent, citând apropiați ai cântărețului, că acesta, deși fusese internat prima oară într-o stare medie spre gravă, a plecat din spital „pe propria răspundere”, „la cerere”, „pe semnătură”, zicând că suferă de „o răceală” care „se poate vindeca și acasă”.

Nelu Ploieșteanu s-a întors însă la spital după numai o zi și jumătate, în stare mult mai gravă.

Născut pe 16 decembrie 1950, pe numele real Ion Dumitrache, a început să cânte la vârsta de 18 ani în satul natal din Prahova, moment în care şi-a luat şi numele de scenă Nelu Ploieşteanu.

În 1970, s-a mutat la Bucureşti şi a început să colaboreze cu Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, apoi cu mai multe localuri din oraş. Nouă ani mai târziu, a întreprins, cu ansamblul Mugurelul, primul său turneu în străinătate.

După 1990, a lansat peste 15 albume. Cele mai importante colaborări muzicale ale lui au fost cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here