Nelu Tătaru a dezvăluit cum a reușit să nu se infecteze cu coronavirus, deși a făcut nenumărate vizite în teritoriu

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Nelu Tătaru este, începând cu 26 martie, ministru al Sănătății. Chiar și înainte de a deveni ministru, când era secretar de stat, a efectuat mai multe vizite în spitalele din țară. Ministrul a reușit, până în prezent, să nu se infecteze cu COVID-19 și a povestit pentru Digi24 cum a reușit.

Anumite momente nu le uiți așa ușor. Dinainte de a pleca la Suceava, aveam cazuri în Parlament, cazuri în minister, deși eu n-am fost contact direct cu nicio persoană. A fost și o decizie a premierului ca tot aparatul Guvernului să lucreze ca o autoizolare impusă, la minister sau de acasă. Am ales să lucrez într-o locație care avea și o cameră liberă, unde puteam face și acele nebulizări sau dezinfectări. (Eram dezinfectat, n.red.) în măsura în care veneam din focare. Au urmat zile când am lucrat de acasă”, a spus Neu Tătaru, la emisiunea ”În fața ta”. „Am și uitat numărul (de testări – n.r.), am fost testat de mai multe ori”, a spus Nelu Tătaru.

*Veneau echipe care dezinfectau, mă dezbrăcam, puneam toate hainele într-o cameră goală, începea nebulizarea

Dacă eu, ca ministru al Sănătății, nu dădeam un exemplu sau un semnal de luptă, cred că lumea ar fi judecat altfel momentul. Am fost în aceste focare, luându-mi măsuri de precauție minime, o mască și păstrând distanța. Mănușile erau omniprezente și în fiecare seară, la fiecare întoarcere a mea din teritoriu urmam anumite proceduri, nebulizări, dezinfectări, băi. Poate lumea nu știe sau nu își închipuie ce însemna să faci în fiecare seară acest lucru, acasă, unde stăteam în izolare”, a mai spus ministrul.

El a povestit cum se întâmplau aceste lucruri.

Veneau echipe care dezinfectau, mă dezbrăcam, puneam toate hainele într-o cameră goală, începea nebulizarea, eram dezinfectat inclusiv eu, făceam baia, urma o oră sau două, că nu era etanșeitate, în care respirai un aer, în care seară de seară te gândeai ce faci a doua zi, dar nu te gândeai la expunere decât prin precauțiile pe care le luai. Și asta se întâmpla în fiecare seară, pentru că plecam în fiecare zi”, a povestit ministrul Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here