Nepotism la Chișinău: Noul ministru moldovean al Apărării este tatăl finului lui Dodon

Noul ministru al Apărării de la Chișinău este generalul Victor Gaiciuc, consilier prezidențial al lui Igor Dodon. Dar acesta nu este singurul lucru care îi leagă pe cei doi bărbați. Ei sunt prieteni buni, apar unul lângă altul la diverse evenimente iar Dodon este chiar nasul de cununie al băiatului lui Gaiciuc.

Întrebat de jurnaliștii moldoveni se spune despre această legătură, noul ministru a răspuns: „Da, este nașul de cununie al fiului meu. Mi se pare normal, pentru că în 2001 când am fost în funcție de ministru el încă era la școală. Puteți și dumneavostră să fiți nora mea și încă aveți toate șansele.” a scris jurnal.md (site apropiat de blocul ACUM). Victor Gaiciuc a spus că între el și Igor Dodon există încredere reciprocă și susținere reciprocă, a notat aceeași sursă.

Victor Gaiciuc împreună cu Corneliu Popovici, ministrul moldovenist și antiromân al Educației

Președintele moldovean l-a mai propus și acum doi ani pe pentru postul de ministru al Apărării, după ce l-a respins pe Eugen Sturza pentru funcția rămasă liberă ca urmare a demisiei lui Anatol Șalaru. Atunci Curtea Constituțională a Rep. Moldova l-a suspendat temporar din funcție pe Igor Dodon pentru refuzul de a semna decretul de numire al lui Eugen Sturza.

Victor Gaiciuc a mai fost ministru Apărării între 2001 și 2004, în timpul unei guvernări comuniste. El are studii la Moscova dar și la Colegiul NATO din Roma. De asemenea, a mai fost și ambasadorul moldovean la NATO.

La ceremonia de comemorare a soldaților sovietici
Ministrul rus al Apărării și potențial succesor al lui Putin, Serghei Șoigu, alături de liderii noii armate roșii de la Chișinău: Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Victor Gaiciuc

După înlăturarea Maiei Sandu, Igor Dodon a pus un „guvern al lui”, condus de unul dintre consilierii săi și cu alți consilieri ca miniștri. Cabinetul a fost numit tehnocrat de președintele moldovean, și „rusocrat” sau „plahocrat” de către opoziție.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here