Netanyahu: Luptele intense cu Hamas la Rafah sunt pe cale să se încheie, dar războiul va continua

Sursa: X

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat duminică seară că luptele „intense” împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata israeliană desfăşoară o ofensivă terestră, sunt „pe cale să se încheie”, notează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Faza intensă a luptelor împotriva Hamas este pe cale să se încheie. Aceasta este pe cale să se încheie. Acest lucru nu înseamnă că războiul este pe cale să se încheie, dar războiul în faza sa intensă este pe cale să se încheie la Rafah”, a spus declarat Netanyahu într-un interviu acordat televiziunii israeliene Channel 14.

„După sfârşitul fazei intense, vom putea redistribui unele forţe spre nord şi vom face acest lucru, în principal în scop defensiv, dar şi pentru a aduce locuitorii (deplasaţi) înapoi acasă”, a adăugat premierul, care a acordat primul său interviu unui canal de televiziune israelian de la începutul războiului împotriva Hamas pe 7 octombrie.

Netanyahu a mai indicat că nu va accepta niciun acord „parţial”. „Obiectivul este de a recupera ostaticii şi de a dezrădăcina regimul Hamas din Fâşia Gaza”, a adăugat el.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie după ce luptători ai Hamas infiltraţi din Fâşia Gaza au lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, omorând 1.194 de persoane, majoritatea civili. Tot atunci, 251 de persoane au fost răpite, dintre care 116 sunt în continuare captive în Gaza, iar 41 au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca ripostă, Israelul a lansat o ofensivă care s-a soldat până în prezent cu 37.598 de morţi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, condusă de Hamas.

Hamas: Cel puţin 42 de morți în urma atacurilor israeliene în nordul Fâşiei Gaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here