New York Post: Fiul președintelui SUA i l-a recomandat ca avocat lui Puiu Popoviciu pe fostul șef FBI, care donase 100.000 de dolari unei fundații a familiei Biden

Hunter Biden, fiul președintelui SUA, i l-a recomandat, în 2016, ca avocat omului de afaceri român Gabriel „Puiu” Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, pe fostul șef al FBI din perioada 1993-2001, Louis Freeh, scrie The New York Post, citat de Profit.ro.

Potrivit The New York Post, recomandarea a fost făcută la jumătatea anului 2016, când tatăl lui Hunter, Joe Biden, era încă vicepreședinte al Statelor Unite în Administrația Obama. În primăvara anului respectiv, Louis Freeh a donat 100.000 de dolari unei fundații care îi are ca beneficiari pe doi dintre nepoții actualului președinte american, copiii fiului său decedat, Beau Biden.

The New York Post publică și mesaje e-mail schimbate între Biden junior și Louis Freeh.

Voiam să-ți mulțumesc încă o dată că ne-ai recomandat lui Gabriel. Am finalizat o scrisoare de angajament avocațial cu el. Mă voi întâlni cu el la Paris duminică, după care vom merge la București și vom trece la treabă„, îi scria Freeh lui Hunter Biden pe 8 iulie 2016. Fostul șef FBI, care a fost și judecător, lucra atunci la firma de avocatură Freeh Sporkin & Sullivan și avea și propria sa companie de consultanță, Freeh Group.

Ca să știi, am avut discuții cu șeful Diviziei Infracțiuni a FBI și Biroul este sincer interesat în a se întâlni și a vorbi cu Gabriel asupra altor subiecte despre care ar fi interesat să le discute„, îi mai transmitea Freeh lui Hunter Biden.

În ziua schimbului de mesaje, 8 iulie 2016, a fost publicată motivarea deciziei Curții Constituționale a României care a statuat că definiția abuzului în serviciu este constituțională în măsura în care ”executarea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu” din definiția din Codul Penal înseamnă prin încălcarea legii, această decizie urmând însă să se aplice pe viitor, pentru dosarele care vor fi deschise și nu pentru cele aflate deja în curs de soluționare.

Însă potrivit mesajelor prezentate de The New York Post, Popoviciu îi transmisese lui Hunter Biden că decizia CCR ar fi de natură să îl ajute în dosarul său.

Schimb de mesaje Louis Freeh - Hunter Biden. Sursă: The New York Post

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here