Doi pasageri de pe nava Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului. Pe vas se află și români

Foto: Wikipedia

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății din Japonia, anunță CNN.

Potrivit sursei citate, ambii pacienți erau trecuți de 80 de ani.

Nici identitățile și nici naționalitatea lor nu au fost dezvăluite deocamdată.

Informația vine în contextul în care în care pasagerii de pe nava de croazieră acostată în Japonia au primit permisiunea autorităților să părăsească vasul.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat miercuri că un al doilea cetăţean român de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess a fost depistat cu noul coronavirus, fiind transportat la un spital din Tokyo.

Conform MAE, starea de sănătate a persoanei respective este bună. Cetăţeanul român face parte din echipajul vasului.

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei române, autorităţile locale au informat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.

Uniunea Europeană cofinanţează repatrierea cetăţenilor UE de pa nava „Diamond Princess” acostată la Yokohama, Japonia, cu aeronave din Italia mobilizate prin intermediul Mecanismului UE de protecţie civilă, informează miercuri un comunicat al executivului comunitar.

„Declanşarea acestei epidemii este plină de poveşti umane. Nu trebuie să le pierdem din vedere, printre numere şi statistici. Le mulţumesc autorităţilor italiene, echipajului zborului şi personalului pentru că ajută la aducerea cetăţenilor UE înapoi în siguranţă. UE continuă să lucreze 24 de ore din 24, şapte zile din şapte pentru a sprijini atât statele membre, cât şi China. În prezent, lucrăm la trimiterea de noi provizii în China în zilele următoare”, a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarcic, citat într-un comunicat al Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here