UPDATE | „Statul este principalul terorist”. Revendicările teroristului din Luțk, care a luat ostatici pasagerii unui autobuz

Foto: Unian

UPDATE: A fost stabilit numele teroristului: Maksym Plokhoy. Presa din Ucraina scrie că acesta amenință că dacă revendicările nu îi vor fi îndeplinite, va detona materiale explozive ascunse în diferite zone aglomerate din Luțk.

Statul „este principalul terorist”, a scris Plokhoy într-un mesaj pe Twitter, transmite agenția Unian. Bărbatul le cere liderilor bisericii, miniștrilor, șefilor de parchetele și parlamentarilor să înregistreze și să urce pe YouTube clipuri în care să afirme că sunt „teroriști legalizați”.

„Întreprindem toți pașii necesari pentru a rezolva situația fără victime. Mă ocup personal de evoluția evenimentelor”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.

La această oră, autoritățile poarte tratative cu Maksym Plokhoy.


Un bărbat a luat ostatici aproximativ 20 de persoane aflate într-un autobuz în centrul oraşului Luţk, situat în vestul Ucrainei, a anunţat marţi poliţia locală, citată de Reuters, transmite Agerpres.

Bărbatul, ale cărui revendicări nu se cunosc deocamdată, a anunţat că are asupra sa explozibili şi arme. Forţele de ordine desfăşurate în piaţa Teatrului din Luţk au blocat centrul oraşului. 

Focuri de armă s-au auzit la fața locului. Potrivit agenției Unian, bărbatul ar fi nemulțumit de „sistemul” din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here