Nicusor Dan dă vina pe Streinu Cercel pentru situația de la spitalele Colentina și Matei Balș: Nu a făcut nimic, deși știa că vor fi probleme cu furnizarea căldurii

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, sâmbătă, că managerul Institutului ”Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a fost avertizat că vor avea loc lucrări la rețeaua de conducte prin care se furnizează căldură, însă nu a făcut nimic pentru a lua măsuri. ”Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice”, susține primarul.

”Despre problema de ieri din spitalele Matei Balș și Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi și a revenit azi-noapte.

Punctual, ziua de ieri. Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig.

Problemă generală. În această iarnă, rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe găuri, că intervențiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade și centralele se opresc automat. Vina uriașă aparține administrației PSD Firea care toată vara, nealocând bani și fiindu-i frica să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze. Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administrației PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând și cu grupurile consilierilor generali , pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administrație al Termoenergetica”, a explicat Nicusor Dan.

Adrian Streinu Cercel este candidat pe lista PSD pentru Senat. Gabriela Firea, șefa pe linie politica a lui Streinu Cercel, a sărit imediat să lanseze atacuri politice după ce Institutul ”Matei Balș” a rămas fără căldură.

Două spitale COVID din Capitală – Matei Balș și Colentina -, au rămas fără apă caldă și căldură de ieri. Cele 11 avarii din sectoarele 2 și 3 au fost remediate de Termoenergetica (da, companiile alea rele ale lui Firea). Dar, atenție, CET Sud, care aparține de ELCEN – în subordinea guvernului, livrează acum agent termic la 60 de grade, în loc de 90-100 de grade, cât ar fi normal.

Rezultatul este înfiorător: apă călâie și calorifere abia dezmorțite, din care nu se face căldură nici în saloane, nici în apartamentele cetățenilor din zonele Colentina, Ștefan cel Mare, Doamna Ghica etc.

Nu vreau să stric weekend-ul nimănui. Dar Domnii Orban, Popescu, Nicusor Dan, au idee ce atribuții legale dețin? Ce răspundere față de cetățeni? Îi văd foarte calmi și relaxați.

Au promis că se vor implica PERSONAL pentru ca CET-urile să nu mai livreze agent termic sub parametri. Au promis și că se implică personal pentru redeschiderea a încă unui CET, pentru a nu mai parcurge agentul termic mulți km, pierzând, astfel, din calitate.

Și ce se aude cu fondurile europene muncite de mine și echipa mea 4 ani? Vreo conductă înlocuită pe bani europeni? Au ținut 6-8 luni contractul ascuns în Ministerul Fondurilor, ca să-l semneze ei în campanie, confiscându-ne munca. Acum, după furt, măcar să treacă la treabă. Dar văd că nimic. Nada. Zero. Gheață la mal”, a acuzat Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here