Nicușor Dan: Gabriela Firea caută din nou scandalul şi victimizarea anunţând deschiderea teatrelor

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Primarul general, Gabriela Firea, „caută din nou scandalul şi victimizarea” anunţând deschiderea teatrelor, deşi reglementările naţionale interzic pentru moment spectacolele în spaţii închise, a afirmat Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei susţinut de PNL şi USR.

„Gabriela Firea caută din nou scandalul şi victimizarea anunţând deschiderea teatrelor, deşi reglementările naţionale interzic pentru moment spectacolele în spaţii închise. Gabriela Firea, dacă ar fi fost un primar responsabil, ar fi pregătit înainte de 1 iunie spaţiile în aer liber pentru organizarea spectacolelor, iar de la 1 iunie teatrele din Bucureşti şi-ar fi început activitatea”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, Agerpres.

Primarul general al Capitalei, a scris, sâmbătă, pe Facebook, că teatrele şi instituţiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei se redeschid pentru public începând de luni. Ea preciza că, pentru reluarea evenimentelor, fiecare instituţie de spectacol îşi va lua toate măsurile necesare de siguranţă pentru artişti şi spectatori, iar programarea spectacolelor va ţine cont în permanenţă de evoluţia epidemiologică în plan local şi de măsurile care sunt necesare, conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanţilor la manifestări.

Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a afirmat că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here