Nicuşor Dan: Într-un singur tur şi fără alianţă, tot primarii de sector ai PSD au prima şansă

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Candidatul unic al dreptei pentru Primăria Generală a Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că în ipoteza în care partidele de dreapta care au decis să îl susţină nu ajung la un acord şi pentru prezentarea de candidaţi unici pentru primăriile de sector, candidaţii PSD „au prima şansă”, trasmite News.ro.

Nicuşor Dan anunţă că susţine organizarea alegerilor pe parcursul a două sau trei zile.

„Una este să existe un mesaj unic care să spună ”Candidăm împreună pentru a scăpa Bucureştiul de PSD” şi alta este să existe un mesaj care să spună ”Candidăm să scăpăm Bucureştiul de PSD, ne-am înţeles aici şi aici nu ne-am înţeles”. Este o oarecare confuzie de mesaj pe care în comunicarea politică e bine să o eviţi. Dincolo de asta, din punctul de vedere al administraţiei publice, în eventualitatea în care eu câştig primăria generală şi în cazul alegerilor într-un singur tur primarii PSD pleacă cu prima şansă în ipoteza în care nu se face această reuniune, nu e… aici e problema cea mai mare. Eu spun că în ipoteza în care suntem într-un singur tur şi nu se face această alianţă, tot primarii de sector PSD au prima şansă” a afirmat Nicuşor Dan într-o emisiune difuzată sâmbătă după amiază de Digi 24.Acesta a vorbit şi despre doi dintre primarii în funcţie – Robert Negoiţă la sectorul 3  şi Daniel Băluţă la sectorul 4 –  şi care conduc în preferinţele electoratului, conform sondajelor de opinie. 

„Sunt nişte primari în situaţii oarecum diferite. Primarul sectorului 3 are un mandat de 8 ani deja şi a preluat un sector în condiţii mult mai bune decât celelalte sectoare din Bucureşti pentru că predecesorul său a făcut o treabă bună ca primar de sector. Sunt şi multe critici pe care putem să le facem. În sectorul 4 avem un primar care a încercat să răspundă la principala preocupare a cetăţenilor, cea legată de locuri de parcare. (…) Una peste alta există o favorabilitate pentru ei” a adăugat candidatul unic al partidelor de dreapta pentru Primăria Capitalei. 

Dan a precizat că este „informat” cu privire la negocierile dintre USR PLUS şi PNL, dar că nu ia parte la acestea.Nicuşor Dan susţine că îşi doreşte ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie pentru că este nevoie ca o administraţie responsabilă să preia frâiele pentru a îmbunătăţi viaţa bucureştenilor”.

Nicuşor Dan a adăugat că „mai mult contează sănătatea oamenilor decât alegerile” şi se declară susţinător al extinderii numărului zilelor în care se votează, la două sau trei zile „Parlamentul poate să amâne (organizarea alegerilor locale – n.r.), la fel de bine Parlamentul poate să corecteze legea pe care a dat-o şi să spună că alegerile se desfăşoară în două sau trei zile” a afirmat Nicuşor Dan. 

Acesta a apreciat că rezultatul alegerilor locale va depinde foarte mult de prezenţa la vot. „Sper ca oamenii să conştientizeze importanţa acestor alegeri. Fără îndoială, să ieşi la vor în condiţii de siguranţă generează un risc dar riscul ăsta este relativ minor dacă lucrurile sunt bine organizate. Pe de altă parte, continuarea acestei administraţii este o certitudine de atentat la sănătatea bucureştenilor dacă vorbim de poluare, de lipsa spaţiilor verzi, a apei calde” a mai afirmat Nicuşor Dan.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here