Nicuşor Dan: Legumele, fructele şi lactatele din comunele limitrofe trebuie să-şi găsească loc pe piața bucureșteană

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că administraţia din Bucureşti va identifica spaţii în aer liber în care micii producători agricoli să continue să îşi vândă produsele, decizia fiind luată în urma unei discuţii pe acest subiect cu premierul Ludovic Orban, transmite News.ro. „Legumele, fructele şi lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-şi găsească loc în continuare pe piaţa bucureşteană”, consideră Nicuşor Dan.

„Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-şi vor putea vinde marfa în pieţele închise din Capitală (a căror funcţionare va fi temporar suspendată pentru a limita răspândirea COVID-19), municipalitatea bucureşteană va amenaja pieţe volante şi spaţii deschise suplimentare. (…) Identificăm zilele viitoare locaţiile şi le anunţăm din timp. Legumele, fructele şi lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-şi găsească loc în continuare pe piaţa bucureşteană” a transmis Nicuşor Dan sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook.În mesajul de pe reţeaua socială, edilul a precizat că decizia în această privinţă a fost luată în urma unei discuţii telefonice cu premierul Ludovic Orban, iar măsura este una „specială pentru susţinerea micilor producători din jurul Bucureştiului şi a bucureştenilor care cumpără astfel de produse de pe piaţa ţărănească”.

Premierul Orban a avut, de altfel, în cursul zilei de sâmbătă, discuţii cu mai mulţi primari cărora le-a solicitat să găsească soluţii astfel încât producătorii să poată să-şi continue activitatea şi după 9 noiembrie, dată la care pieţele din spaţii interioare vor fi închise ca măsură de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here