Nicușor Dan, testat pentru COVID-19 după ce a participat la emisiunea lui Silviu Mănăstire

Foto: INQUAM/George Călin

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au anunţat luni, că se vor testa pentru Covid-19, după ce au intrat în contact fie cu realizatorul de televiziune confirmat cu noul coronavirus, fie cu premierul Ludovic Orban.

Nicuşor Dan, Raluca Turcan şi Marcel Boloş au organizat luni, o conferinţă de presă comună, după ce au avut o întâlnire în care au discutat despre proiectele cu fonduri europene care vor fi implementate la niveul Capitalei.

Nicuşor Dan a recunoscut în cadrul conferinţei că a participat în emisiunea de televiziune al cărei moderator a fost confirmat cu Covid-19 şi a spus că se va testa în cursul acestei zile. 

„Am fost într-o emisiune tv, miercuri, înainte ca domnia sa să fie confirmat. Nu intru în definiţia contactului, dar în cursul zilei de astăzi o să mă testez”, a spus primarul ales al Capitalei.

Este vorba despre emisiunea „Dosar de Politician”, de la B1 TV, prezentată de Silviu Mănăstire, care a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Întrebat de ce nu a luat aceeaşi măsură ca premierul Ludovic Orban de a se izola înainte de a primi rezultatul testului, Nicuşor Dan a răspuns: „Există nişte normative care reglementează această chestiune. Nu am, conform definiţiei de caz, acea obligaţie legală. În cursul zilei de astăzi mă voi face testele. (…) În acest moment legea, cadrul legal nu mă obligă să fac nimic”.

Nicuşor Dan a precizat că până va primi rezultatul testului, va sta în izolare.

De asemenea, Raluca Turcan şi Marcel Boloş au anunţat că se vor testa pentru noul coronavirus.

„Domnul prim ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Îl voi face şi eu şi sunt convinsă că domnul ministru Boloş”, a spus Raluca Turcan.

Ea a fost completată de către ministrul Fondurilor Europene: „Confirm acest lucru, m-am testat voluntar de vreo trei ori până acum şi mă voi testa pentru că este importantă sănătatea colegilor mei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here