Nigel Farage propune un pact pentru „NO DEAL” lui Boris Johnson

Nigel Farage, controversatul politician britanic care a militat 25 de ani pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, vrea să facă o coaliție cu Partidul Conservator și cu premierul Boris Johnson.

Obiectivul comun propus de actualul lider al Partidului Brexit este simplu: ieșirea din UE fără acord, adică NO DEAL. Nigel Farage promite că formațiunea pe care o conduce nu va avea candidați în colegiile deținute acum pe conservatori sau în cele pe care conservatorii vizează să le câștige.

La schimb, el vrea ca Partidul Conservator să lase cale liberă candidaților Brexit în 80-90 de colegii deținute în prezent de Laburiști, dar în care reprezentanții UKIP sau Partidului Brexit au terminat pe locul doi. Nigel Fagare crede că poate câștiga 40 sau 50 dintre ele, potrivit The Sun.

Nigel Farage propune un pact de neagresiune cu Boris Johnson

Nigel Farage mai vrea ca Boris Johnson să renunțe la actualul acord de divorț cu UE, care să fie înlocuit un o înțelegere „standby” de doi ani, cât să fie negociat un tratat economic.

Propunerile au fost înaintate lui Boris Johnson de către persoane influente din Partidul Conservator, apropiate de premier, care au purtat discuții discrete cu Farage.

În sistemul electoral britanic, candidatul care ia cele mai multe voturi câștigă, chiar dacă nu are majoritate. Politicienii pro-Brexit se tem că dacă pe același loc vor candida și un conservator și un reprezentant al partidului condus de Farage, voturile celor care vor ieșirea din UE s-ar risipi iar victoria ar putea ajunge la oponenți.

Evident, propunerea lui Nigel Farage este valabilă doar în condițiile unor alegeri legislative. Doar că Parlamentul a respins organizarea unui asemenea scrutin, chiar înainte de suspendarea pentru o lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here