Noi explozii de cazuri Covid-19 în SUA. Cel mai rău scenariu posibil, în Brazilia

În ultimele 24 de ore, în SUA și Brazilia au fost înregistrate creșteri record ale cazurilor Covid-19.

În Statele Unite, au fost raportate miercuri 38.115 noi infecții, în vreme ce numărul total de cazuri de la începutul pandemiei a depășit 2,3 milioane. Texas, Florida și California au anunțat fiecare peste 5 mii de cazuri, într-o singură zi.

Între timp, New York, New Jersey și Connecticut, au creat o zonă de protecție, impunând carantină obligatorie tuturor persoanelor care se întorc din statele americane cu număr mare de infecții, potrivit Washington Post.

Brazilia înregistrează 42.725 de noi cazuri într-o singură zi, în ceea ce pare cel mai rău scenariu posibil, dintre toate țările lumii, transmite Reuters. Ajunsă mai târziu în Brazilia, pandemia a făcut până acum peste 53 de mii de victime, din 1,2 milioane de cazuri.

În ceea ce privește Australia, autoritățile statului Victoria (al doilea ca populație) desfășoară o campanie de testare-blitz, cu laboratoare mobile în suburbiile capitalei Melbourne. În ultima zi s-au înregistrat 33 de cazuri, iar în ultimele nouă zile Victoria a înregistrat 200 de cazuri, din totalul de 270 înregistrate în toată Australia. Va fi trimisă armata pentru suplimentarea forțelor ce implementează carantina obligatorie pentru persoanele purtătoare de virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here